FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Vége a világnak, ha megcsalt a párom?

Az előzőek (női/férfi monogámia) alapján érthető, hogy viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy boldog házasságban élő nő félrelép, férfiaknál azonban ez egyáltalán nem ritka. Ha a nő tudomására jut, hogy a férfi megcsalta, igen mélyen sérül, megalázottnak, kisemmizettnek érzi magát. A férfi azzal védekezik: egyáltalán nem is szerette azt a nőt, semmit sem jelentett számára, pusztán fizikai kapcsolat volt, nem volt több, mint egy jó vacsora után egy pohár konyak. (A legdurvábban egy kliensünk fogalmazott nemrég, miután "lebukott": a futó kaland nem volt több, mint egy lélegző guminő.)

És ez igen gyakran meg is felel a valóságnak, hiszen a férfiak könnyen el tudják választani az érzelmeiket a szexualitástól. A nő azonban nehezen érti meg ezt, mivel az ő agyában a szerelem és a szex elválaszthatatlanul összefügg. Ezért bizalma és önbecsülése mélyen megrendül.

Ha egy nő lép félre, annak általában sokkal mélyebb okai vannak. Házasságtörése gyakran segélykiáltás: történjen már valami, nem bírom tovább. A férfinak – ha még szereti és meg akarja tartani asszonyát – meg kell értenie, hogy a nő minden bizonnyal elsősorban érzelmileg kielégítetlen, és egyáltalán nem biztos, hogy a külső kapcsolat a férfi szexuális teljesítményének kritikája.

A férfi hűtlensége – ha a nő nem dugja szándékosan homokba a fejét – általában hamar kiderül. A férfi sokszor nem is érti, honnan sejtette meg felesége a félrelépést. Nem kell hozzá rúzsfolt, vagy szőke hajszál a fekete zakón. A nő ugyanis észreveszi a férj magatartásában, viselkedésében az apró változásokat. Azt, ha több időt tölt a fürdőszobában, gondosabban választja ki alsóneműjét, gyorsabban és idegesebben nyúl a telefon után. De árulkodó lehet többévi házasság után egy új ismeretlen mozdulat is az ágyban. A nőnek ilyenkor csak megérzései vannak, nincsenek bizonyítékai. A legtöbb férfi tudja ezt, és körömszakadtáig tagad. És ez gyakran nem is hiába. A legtöbb nő ugyanis szívesen hiszi el azt, amit hinni is akar.

Minél fiatalabb egy nő, értékrendjében annál fontosabb a hűség, a monogámia – vagyis annál nehezebben bocsát meg a hűtlen férfinak. Egy felmérésben azt tudakolták, hogy a nő megszakítaná-e a kapcsolatot, felbontaná-e a házasságot, ha tudomására jutna a férfi hűtlensége. A 30 év alatti nők 44%-a, a 30-40 közötti nők 32%-a negyvenesek 28%-a a hatvanasoknak pedig csak 12%-a döntött az azonnali szakítás mellett. Nézőpont kérdése: a nők okosabbá vagy megalkuvóbbá válnak-e az évek során. Véleményünk szerint, a biológiai tények ismeretében – ha a kapcsolat egyébként jól működik – nem érdemes egy alkalmi félrelépésnek sorsdöntő jelentőséget tulajdonítani.

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X