FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Ha szeretjük egymást − semmi más nem számít?

De tényleg?

Senki nem azért kezd el egy párkapcsolatot, hogy megkeserítse párja életét. Senki nem azzal a szándékkal köt házasságot, hogy később elváljon. Akkor miért van az, hogy olyan kevés a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat? Miért van az, hogy a nyugati kultúrákban a házasságoknak már több mint fele már válással végződik?

Ha szeretjük egymást, akkor biztos boldogok leszünk - gondoljuk, és sajnos sokszor a gyermekeink isszák meg a levét, ha tévedünk. És gyakran tévedünk. Vajon miért?

Gondoljunk csak bele! A legtöbb ember hosszú-hosszú évekig készül a hivatására. Egyetemre járnak, szakmát tanulnak. Aztán később, hogy elég jók legyenek a szakmájukban, konferenciákra járnak, tanfolyamokat végeznek, továbbképzik magukat. Még egy jogosítvány megszerzéséhez is heteken-hónapokon keresztül tanuljuk a KRESZ-t, műszaki ismereteket, elsősegély nyújtást, aztán sok-sok órán keresztül gyakoroljuk az autóvezetést.

Párkapcsolatba, együttélésbe, házasságba azonban teljesen felkészülés nélkül vágunk bele. Hiszen évezredek óta minden férfi és minden nő tudja mindazt, ami ehhez kell. Vajon tényleg  tudja? Nézz csak körül! Ismeretségi körödben hány jól működő, harmonikus kapcsolatot, házasságot látsz?

A legtöbb ember teljesen felkészületlenül ugrik bele élete legfontosabb kapcsolatába. Sokan többet foglalkoznak az esküvővel, mint a házassággal. A legtöbb pár hónapokon keresztül tervezi, hogy hogyan legyen megterítve az esküvői asztal, milyen ruhát viseljen a mennyasszony, milyen nyakkendője legyen a vőlegénynek, mi legyen a menü. Eközben a legtöbben szinte egyáltalán nem beszélnek arról, hogy mit is várnak a kapcsolattól, a házasságtól. Arról, hogy hogyan is szeretnének élni. Többet beszélnek arról, hogy milyen zenére vonuljanak be a házasságkötő terembe, mint arról, hogy mikor akarnak gyereket, hányat, és akarnak-e egyáltalán. Heteken keresztül járnak tánctanárhoz, és tanulnak be egy táncot, amit egyetlenegyszer fognak eltáncolni. De vajon elmennének egy kommunikációs tréningre, hogy megtanulják kritika nélkül kifejezni a vágyaikat, szükségleteiket, netán hiányérzeteiket hogy azzal ne bántsák meg társukat?

Ki nem mondott vágyak, elvárások kavarognak mindkét fél fejében, és abban reménykednek, hogy majd minden megy magától, hiszen szeretik egymást, és semmi más nem számít. Azt hiszik, hogy fél szavakból is értik egymást − aztán az első veszekedésnél kiderül, hogy több a félreértés, mint a megértés. Emiatt sok pár túl könnyen, túl korán feladja, még olyan párok is, akik őszintén szeretik egymást, sőt, alapvetően még össze is illenének. Mégis úgy érzik, hogy talán nem is a megfelelő emberrel találkoztak, nem a "másik felükbe" szerettek bele, nem azzal kötöttek házasságot. Pedig csak nem gondolták végig azt, hogy mi minden kell az együttéléshez.

Ha  segíteni akarsz mások párkapcsolatának jobbátételében, vagy úgy gondolod, hogy  saját érdeketekben is érdemes birtokába jutni annak a tudásnak/képességnek, amellyel  kapcsolatodat karbantarthatod, akkor gyere el Párkapcsolati Tanácsadó képzésünkre, amiről itt tudhatsz meg többet.

 

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X