FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Párkapcsolati tanácsadó képzés

Párkapcsolati, házassági tanácsadó képzés

A Medock és a BoldogPÁRna közös szervezésében

 

Miért érdemes elvégezni a képzést? 

Ma Magyarországon a házasságok több mint fele válással végződik, és a fennmaradók nagy részéről sem lehet elmondani, hogy felhőtlenül boldogok. Saját terápiás, mediációs és coaching gyakorlatunk azt mutatja, hogy nő az igény a párkapcsolati tanácsadás iránt. Egyre több emberben/párban tudatosul ugyanis, hogy a párkapcsolatuk minősége döntően befolyásolja az életük más területeit, sőt, az egészségüket is. (Épp ezért saját magunknak sem árt, ha birtokában vagyunk annak a tudásnak/képességnek, amellyel saját kapcsolatunkat karbantarthatjuk.) A növekvő igény lehetőséget nyújthat tevékenységünk kibővítésére, arra, hogy – akár csak másodállásban – új területen próbáljuk ki magunkat, sőt, esetleg pályamódosításra is.

A képzés tematikája

 • Két nem-két világ. Férfi és női különbségek (kommunikáció, „sorskönyv”, szerepek).
 • Miért nincs, mitől lesz? A szingli életforma.
 • Ő az igazi? A párválasztás dilemmái. Összeillés, tévhitek.
 • Szeretet szerviz.  Szeretetnyelvek, nyelvjárások.
 • Párkapcsolat-anamnézis, státusz:  önismeret-társismeret, személyiség-tipológiák.
 • Hogyan/miért lesz a vitából veszekedés?  Konfliktuselemzés, konfliktuskezelés.
 • A hibáztatástól az önfeltárásig.  Kommunikációs zavarok, win-win kommunikáció.
 • Mitől romlik el?  Jellemző párkapcsolati problémák, játszmák.
 • A munkahelyi bombák otthon robbannak!  Stressz-kezelési készségek, technikák.
 • Túlélhető-e a hűtlenség?  Féltékenység, megcsalás.
 • Válságos időszakok – speciális problémák.
 • Mi a gyerek érdeke?  Válni, vagy együtt maradni?
 • Lehet szépen válni?  Mediációs módszerek.

A képzés módszerei

Képzésünk kifejezetten gyakorlat-orientált,  olyan tudást, módszertant nyújtunk a résztvevőknek, amivel átlátják a hozzájuk forduló párok problémáit, és jó eséllyel sikeresen tudnak segíteni azok megoldásában. Mellőzzük a tudományos elméleteket, de rendszerezett gyakorlatias ismereteket adunk a párkapcsolatok működéséről, leggyakoribb problémáiról, és azok megoldási lehetőségeiről.

Természetesen minden segítségre szoruló pár egyedi, ezért nem szolgálhatunk kész megoldásokkal. Azonban teszteket, segédanyagokat bocsátunk hallgatóink rendelkezésére interneten, illetve handoutok formájában – amelyek nagyban megkönnyítik későbbi munkájukat.

A képzés során interaktív előadások, bemutatók, demonstrációk formájában tekintjük át az ismeretanyagot, illetve a használandó módszereket. Ezután saját példák kidolgozására, páros vagy kiscsoportos megbeszélésekre, saját élmény szerzésére alkalmas gyakorlatokra kerül sor.

A képzés vizsgával zárul, melynek feltétele egy saját konfliktus elemzése, és 2 tanácsadói ülés jegyzőkönyvének bemutatása, és „megvédése”, illetve tanácsadás-szimuláció. A sikeres vizsgát tett résztvevők párkapcsolati - házassági tanácsadó végzettségről kapnak oklevelet.

Kiknek ajánljuk a párkapcsolati tanácsadó képzést?

Úgy gondoljuk, szükséges, hogy a tanácsadó kellő élettapasztalattal, magas fokú ön- és emberismerettel, illetve valamilyen segítő foglalkozásban, humán szolgáltatásban szerzett végzettséggel, gyakorlattal rendelkezzen. Ezért kurzusunkat lehetőleg olyan jelentkezőknek ajánljuk, akik betöltötték 26. életévüket; pszichológus, coach, mediátor, életmód- vagy életvezetési tanácsadó, tréner végzettséggel, vagy más segítő foglalkozásban szerzett hosszabb gyakorlattal rendelkeznek, illetve komoly késztetést éreznek arra, hogy másokon segítsenek.

A kurzus időbeosztása, helyszíne

A kurzus négy alkalommal, alkalmanként 25 órás blokkokban kerül megrendezésre 2022. októbertől 2023. januárig, egy-egy hétvégén, pénteken délután, szombaton és vasárnap egész nap. A pénteki kezdést 16.00 órára tervezzük, hogy a távolabbról vagy munkából jövő kollégák is megérkezzenek, a szombati és vasárnapi képzés – természetesen ebédszünettel – egész napon (9-18 óráig) át tart.

A hosszúnak tűnő alkalmak azért nem lesznek (nagyon) fárasztók, mert az alkalmazott módszereket – előadást, tréninget, egyéni és csoportos gyakorlatokat – folyamatosan váltogatjuk.

Időpontok és helyszín

Időpontok:    2022. október 7-9.
                        2022. november 4-6.
                        2022. december  2-4 .
                        2023. Január 13-15

Helyszín:    Belső Kuckó 1071 Budapest, Dózsa György út 14. 2.e 27. Kapucsngő:37 

(Vidékieknek szállás megoldható.)
                    

Részvételi díj

A részvételi díjat a jelentkezés időpontjától függően három tételben - két kedvezményes, valamint a teljes - áron hirdetjük meg: 

az  Super early bird - 2022. augusztus 30-ig jelentkezőknek:                              270.000 Ft
  Early bird - 2022. szeptember 15-ig jelentkezőknek:                                        320.000 Ft 
A tanfolyam díja ezután
                                                                                              360.000 Ft

A részvételi díj a vizsga díját is tartalmazza.

250.000 Ft-os kedvezményes díjat ajánlunk a jelentkezési időtől függetlenül:  a Lemma-coachoknak, a CoachOk Szövetség tagjainak, tanítványainknak, és a korábbi hallgatóink ajánlásával jelentkezőknek.

A helybiztosításra 50.000 Ft előleget kérünk. A további díj  - kedvezményes részvétel esetén is - fizethető részletekben, legfeljebb négy alkalommal (az I. kedvezménysávban pl. 4x55.000 Ft)


Trénerek

Dr. Valló Ágnes  orvos,mentálhigiénikus, életmódtanácsadó, terapeuta, mediátor,  Molnár G. Dávid  párkapcsolati tanácsadó, tréner Fischer Gabriella  pár-és családterapeuta

Kérjük, hogy további információk iránti érdeklődésedet vagy jelentkezési szándékodat az alábbi gomb megnyomásával jelezd, vagy keress meg bennünket a többi elérhetőségünkön:

Telefon: +36-30-944-4464 - Mail: medock.medock@gmail.com

Érdeklődés/jelentkezés

 

Rólunk írták

 Szilvi 

„Szerettem a képzést, megkaptam mindazt, ami számomra fontos egy ilyen kurzusnál. Hiteles tanárokat, akik mindamellett, hogy kiváló oktatók, nagy élettapasztalattal és tudással rendelkeznek, és a saját párkapcsulatukkal is jó példát mutatnak. Változatos, jól összeállított tananyagot hoztak nekünk, amelyből rengeteget tanulhattunk, és nem utolsó sorban nagyszerű hangulatban teltek az órák. Bár fárasztóak voltak a hétvégék, mégis mindig feltöltődtem  [????]

 Györgyi

Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a  lehetőséget. Ha szeretnél többet megtudni a párkapcsolatok működéséről... Ha úgy érzed, néha jól jönne egy kis segítség a mindennapok boldogabb megéléséhez... Ha érezted már úgy a párkapcsolatodban, hogy valami nem olyan jó, mint régen és szeretnéd megérteni az okát és megtanulni megjavítani... Ha úgy érzed, van még mit megtanulnod saját magadról... Ha  módod van minderre pénzt és időt szánni, akkor ezt a 100 órát Neked találták ki." Én tavasszal részt vettem ezen a képzésen, és ha tehetném, újra csatlakoznék.

 Csilla

Én is náluk tanultam. A kurzus szélesítette a látóköröm, sokat adott önmagamhoz és a munkámhoz egyaránt. Mindennapi munkám része a párkapcsolati problémák kezelése. A náluk tanultakat sikeresen integrálom az életemben jelenlévő összes kapcsolódásomba. A trénerek szívvel, lélekkel tanítanak. Szakmai hozzáértésükkel és az életben szerzett tapasztalatukkal hiánypótló képzést hoztak létre, melyből nagyon sokat profitáltam. Ezért végtelenül hálás vagyok. Szeretettel ajánlom őket neked is

Emese 

Fantasztikus képzés,  csodás, felkészült emberekkel! Minden percét élveztem, rengeteget tanultam, egész életen át lehet kamatoztatni az ott tanultakat!Szívből ajánlom!????????

Robi

Ugye hallottál már olyat, hogy ismerőseidnek, barátaidnak, családtagjaidnak párkapcsolati problémái vannak. Szeretnél nekik tanácsot adni, de nem tudod hogyan? Jobban végiggondolva a Te kapcsolatodban is van mit javítani? Netalán elkerülnéd előre a konfliktusokat életed párjával? Akkor saját tapasztalatom alapján szívből javaslom, hogy vegyél részt a Medock által szervezett  párkapcsolati tanácsadás képzésen. Hidd el ez lesz életed egyik legjobb befektetése. Olyan tapasztalatokkal, emberi minőséggel találkozol, hogy azt kérdezed a végén magadtól: miért nem jöttem el erre a képzésre már sokkal korábban? Sosincs késő javítani kapcsolatainkon.

Andrea 

Szívből ajánlom mindenkinek! Hatalmas fejlődési lehetőség! Ági és Zoli pedig szuper oktatók [❣️]  Szerte ágazó tudásukat közvetlenséggel, természetességgel, sok gyakorlati munkával és még több humorral adják át [❣️]  Remek képzés [❣️]

Gábor

Nemcsak hasznos volt, hanem szórakoztató is. Élveztem minden percét.  

Sándor

Nagyon sokat tanultam. Nemcsak a párkapcsolatokról, a tanácsadásról, hanem önmagamról is.

Mónika

Sokat gondolkoztam, hogy eljöjjek-e, hiszen pszichológus vagyok. Mit tud nekem adni ez a képzés? Hát nagyon sokat adott. Hiteles személyiségektől olyan ismereteket, hozzáállást tanultam, ami egész pályámon el fog kísérni.

Zsuzsa

Egy éve végeztem el a kurzust. Nem dolgozom tanácsadóként, de a saját házasságom sokkal-sokkal jobb lett. Jobban értjük egymást, jobban kommunikálunk, ki tudjuk mutatni a szeretetünket. Boldogabbak vagyunk! Köszönöm.

Anna

Hihetetlen volt. A száz órás képzés alatt hála a vezetők személyiségének - igazi közösség formálódott a csoportunkból. Rengeteget tanultam, és közben életre szóló barátokra is találtam.

 

 

Részletes tematika

 

A coaching attitűd a párkapcsolatok kezelésében

 • A célmeghatározás, fókusz-kijelölés nehézségei
 • Az értéksemlegesség – lehetséges?
 • Probléma/vagy megoldásorientált ülésvezetés
 • A bevonódás csapdái. A Te megoldásod nem az ő megoldása!

Mediáció

 • Fogalmak tisztázása, a mediáció lényegi kérdései
 • Párkapcsolati és válási mediáció. Válni vagy együtt maradni?
 • Szemléletek, iskolák, módszerek, technikák
 • Jogi kérdések

Férfi-nő – Két nem - két világ

 • Férfi és női agy strukturális/működésbeli különbségei
 • Nemi szerepek, szerepbizonytalanságok
 • Férfi női kommunikáció – megértés/félreértés
 • Szexuális eltérések

Párkapcsolat-anamnézis, státusz

 • Önismeret-társismeret, személyiségtipológiák
 • Az összeillés dimenzói – hány dimenziós a kapcsolat?
 • Szeretet-kifejezés – szeretethiány
 • Szeretetnyelvek/nyelvjárások 

Konfliktuselemzés, konfliktuskezelés

 • Érdek-, érték- és szerepkonfliktusok
 • A problémák szőnyeg alá söprésének gyakorlata
 • Hogyan/miért lesz a vitából veszekedés? Kinek van igaza?
 • Énállapotok a tranzakciónanalízis szerint
 • A konfliktuskezelés Killmann-modellje 

Erőszakmentes kommuniáció

 • Negatív érzések keletkezése, kommunikálása
 • Énközlés – teüzenet
 • Értő (aktív) figyelem
 • Win-win megoldások

A párkapcsolatok alapproblémái

 • Együttélés/házasság. Az elköteleződés szintjei, eltérő elköteleződés
 • Kapcsolat-modell. Családi munkamegosztás
 • Kulturális különbségek
 • Karrier és párkapcsolat
 • Jellemző párkapcsolati játszmák (TA)

Mitől romlik el? Leggyakoribb problémaforrások

 • Hedonikus adaptáció (A jót is meg lehet szokni), párkapcsolati kiégés
 • Hibáztatás, kritizálás, sértődés, manipuláció
 • Igények, vágyak felismerése, megfogalmazása, megfogalmaztatása
 • Anyagiak – pénzügyek kezelése
 • Kapcsolat a gyerek(ek)kel
 • Rend – tisztaság, egészség, bioritmus
 • Szabad idő eltöltése
 • Családi kapcsolatok – Családi kultúrák
 • Szexuális problémák – Ok vagy következmény?

Válságos időszakok a párkapcsolatban

 • Fiatal pár – Az összeszokás buktatói – Tévhitek
 • Ha jön a baba – Párból család
 • Kamaszodnak a gyerekek – Már nem vagyunk fiatalok – Változások kezelése
 • Életközép krízis – Menopauza, andropauza – Önmagunk és a kapcsolat újradefiniálása
 • Kiürül a fészek – Van még mondanivalónk egymásnak?

Speciális párok – speciális problémák

 • Második/harmadik/többedik házasság
 • Nagy a korkülönbség – generációs problémák a kapcsolatban
 • Az egynemű párok problémái
 • A munkanélküliség és a párkapcsolat – Támogatás meddig? Hogyan?

A munkahelyi bombák otthon robbannak

 • Mit/mennyit segíthet a partner?
 • Stressz-kezelési készségek, technikák

Hűség, hűtlenség, féltékenység, megcsalás

 • A zöldszemű szörny – Féltékenység okkal, ok nélkül
 • A hűtlen félnek sem mindig könnyű. A "félrelépő" segítése
 • A megcsalt fél lehetőségei. Hogyan segíthetünk?
 • A "harmadik" – Ok vagy következmény? A "harmadik" bevonása
 • Túlélheti a kapcsolat a hűtlenséget?

Válni, vagy együtt maradni

 • Eltávolodás – Átmeneti vagy végleges?
 • Mi a jó a gyerek(ek)nek
 • A mediáció szerepe, lehetőségei
 • "Szépen" válni: sérülések minimalizálása, értékek megtartása, továbblépés segítése
 • A válási mediáció folyamata, érték-alapú mediáció

Egyedülállók párkapcsolati problémái

 • Miért nincs, mitől lesz?
 • A szingli életforma. Választott vagy kényszer?
 • Kit szeretnék? Prioritások. Realitáskontroll
 • Önismeret alapú, önazonos arculattervezés
 • Továbblépés válás után


Őszintén reméljük, hogy számodra is olyan vonzó a képzés ismeretanyaga, mint amilyen gondossággal összeállítottuk. Ha így van, vagy hiányzik még információ, hívj, írj, vagy kattints:

Telefon: +36-30-944-4464 - Mail: medock.medock@gmail.com

Érdeklődöm/jelentkezem

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X