FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Személyiségtesztek

Mire jók? Hogyan használjuk a teszteket?

A legtöbb ember elégedetlen önmagával, kapcsolataival. A legtöbb ember azért csalódik a kapcsolataiban, mert almát vár a körtefától.

Ezeken az oldalakon teszteket találsz, amelyek segítenek önmagad megismerésében. A tesztek segítségével megismerhetjük, könnyebben megérthetjük önmagunkat, és közvetve a környezetünket - párunkat, szüleinket, gyermekeinket - és ezáltal harmonikusabban alakíthatjuk kapcsolatainkat. Könnyebben fogadjuk el hibáinkat - és akkor könnyebben tudunk túllépni rajtuk. Megérthetjük, mi az, ami leginkább stresszkeltő a számunkra, és megtanulhatjuk jobban, könnyedébben kezelni azt.

A teszt kitöltése után a következő lépés a személyiség-típusokkal való megismerkedés. Ez egy izgalmas feladat, és sok „aha!” élményt nyújt általában, ahogyan magunk vagy környezetünk néhány tagjának egyes viselkedési mintáit felismerjük. Hangsúlyoznunk kell, hogy tiszta típusok nincsenek, vagy legalábbis rendkívül ritkák.

Akkor mégis mi értelme van a tipizálásnak? Azért, hogy a típusok segítségével  jobban megértsük - és elfogadjuk - magunkat, kapcsolatainkat, párunkhoz, szüleinkhez, gyermekeinkhez, munkánkhoz fűződő viszonyunkat.

Azt is tudnunk kell, hogy tökéletes, tévedhetetlen teszt sincs. Csak orientál, de nem biztos, hogy helyes eredményt ad. Az élet,az ember bonyolultabb, mint bármelyik tipológia. Épp ezért vedd könnyedén a dolgot, játssz vele! 

Mire ne használd?

Önigazolásra és önámításra, mások meg- és elítélésére. A tipizálás rossz hozzáállás esetén ártalmas is lehet. „Ilyen vagyok, és kész! Nem tudok tenni ellene!” felkiáltással ellenállhatsz minden változásnak - pedig a cél éppen az önfejlesztés. Másrészt, ha ítélkezésre, a másik ember beskatulyázására használod, akkor nem közelebb hoz, hanem eltávolít másoktól.

Ha a tesztek eredménye kérdéseket vet fel benned, vagy mélyebb önismereti munkára vágysz keress minket bizalommal!

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X