FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

A stressz mérése – A stressz tesztek

A stresszhelyzeteket, illetve az azokra adott válaszokat, viselkedésváltozásokat, a testi tüneteket, megbetegedéseket, leggyakrabban kérdőívekkel vizsgáljuk.

A tesztek, kérdőívek előnye, hogy könnyen, gyorsan adnak eredményt. Ugyanakkor, vigyáznunk kell, mert hajlamosak ehetünk még önmagunkat is becsapni. Tapasztalataink szerint főként az „erősebb nem” képviselőire, a férfiakra jellemző hogy problémáikat még önmaguknak sem vallják be. Hiszen egy férfi erős, nem panaszkodik. (Csak kifejleszt magának egy betegséget, pl. magas vérnyomást vagy infarktust.) Éppen ezért érdemes többféle kérdőívet is kitölteni.

A stresszmérésben műszeres vizsgálatok is szerepet játszanak, a leggyakoribb módszerek a vérnyomásmérés, a pulzus (szívfrekvencia), a légzésszám. Az utóbbi érvekben jelent meg egy új mérési módszer, a kardio-stressz-index (CSI), melynek segítségével a stressz, szív-érrendszeri hatása minden eddiginél pontosabban mérhető. Nagy előnye, hogy egyszerű, rövid ideig tart, és jól jellemzi az adott időpontban a stressztől függő szívműködés-szabályozást.

Általában célszerű több módszeren alapuló mérési megközelítést alkalmaznunk, vagyis az önbeszámolós kérdőíveket műszeres mérési eljárásokkal kiegészíteni.

Ha a tesztjeid eredménye jelentős stresszterhelést mutat, és magad is úgy érzed, hogy nehezen birkózol meg a stresszel – fordulj hozzánk bizalommal!

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X