FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

A vitaminok és nyomelemek stresszoldó hatása

Néhány vitamin és nyomelem jelentős szerepet tölt be lelki egyensúlyunk biztosításában, stressztűrő képességünk fokozásában. Hiányuk esetén számos negatív hatással kell szembenéznünk.

A B1 vitamin hiányában lehangoltság, apátia, fokozott érzelmi labilitás jelentkezik. (Legnagyobb mennyiségben a teljes őrlésű gabonafélék, az élesztők és a belsőségek tartalmazzák, hatását az alkohol vagy a kávé semlegesítheti.)

Folsav hiányában ingerlékenység, memóriazavar, koncentráló képesség romlása várható. (Nagy mennyiségben tartalmazza a spenót, a fejes saláta, a káposzta és a száraz bab.) A folsav hiány az alkoholt rendszeresen fogyasztók nagy részénél kimutatható.

A C vitamin hiánya nemcsak fogínyvérzést, gyengült immunvédekezést okoz, hanem testi, szellemi fáradságot, kimerültséget, stressztűrő képességünk csökkenését is. (Nagy mennyiségben található a citromban, zöldpaprikában, káposztában.) Dohányosok figyelmébe ajánljuk, hogy minden szál cigaretta kb. 25 mg C vitamint semlegesít, vagyis napi egy doboz cigaretta mintegy 30%-kal csökkenti a C-vitamin szintet.

A magnézium hiánya fejfájást, szédülést, feszültségérzést, fáradékonyságot, koncentrációzavarokat okozhat. A magnézium pótlásával fokozhatjuk stressztűrő képességünket. (Nagy mennyiségben tartalmazza a búzacsíra, búzakorpa, kukoricaliszt, mák, napraforgómag, mogyoró, mandula, zöldségek, halfélék, és a hüvelyesek.)

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X