FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Örökre boldogok leszünk! Vagy mégse?

A párkapcsolatot a szeretet élteti. de nem elég, ha tudjuk, hogy szeret a párunk, arra is szükségünk van, hogy érezzük a szeretetét. Ha szeretünk, és szeretve érezzük magunkat, ha tele van a „szeretettankunk”, akkor bátran és erősen nézhetünk szembe az élet számtalan kihívásával. De ha kiürül, akkor a legszebben induló kapcsolat is léket kaphat.

Cili és Misi a 20-as éveik végén találkoztak egy fesztiválon. Azonnal egymásba szerettek: Szerelem első látásra, mint a mesében! A barátaik szerint álom-pár voltak, úgy tűnt, hogy szinte mindenben összeillenek. 

Más-más városban laktak, ezért eleinte távkapcsolatban éltek, mivel, de minden hét végén együtt voltak. Egy év után végre sikerült Cilinek állást találni Pesten, így össze is költözhettek. Minden jel arra mutatott, hogy az isten is egymásnak teremtette őket – nem volt mire várni, hamarosan össze is házasodtak.

Nem telt el azonban egy év sem, amikor kezdték úgy érezni, mintha porszemek kerültek volna a fogaskerékbe. Már nem volt minden olyan rózsás. Misi egy multi-cégnél dolgozott középvezető beosztásban, esténként későn járt haza. Cili – aki kissé idegenül érezte magát a fővárosban – unatkozott. Hiányolta az együtt töltött időt, a közös programokat, a beszélgetéseket. Misi a karrierjére hivatkozott, bíztatta Cilit, találjon hobbit, barátokat. Szerette volna átölelni, de Cili sértődötten eltolta magától. Ne gondolja, hogy ilyen könnyen lerázza. Egyre kevesebb lett az intimitás és több a veszekedés. Egyre kevesebbet beszélgettek, és egyre ritkább lett az ölelés, a szex is.

Misi magába fordult, Cili elkeseredett. Párterápiára akart menni, de a férfi azt mondta: „Nem vagyok én beteg, minek menjek pszichológushoz?” Cili végre barátnőket talált,és beiratkozott egy fotós klubba. Misi elvileg támogatta, de nem nagyon tetszett neki, hogy Cili egyre kevesebbet volt otthon. Mért nincs otthon, mire ő hazaér? Sőt: néha hét végén is elmegy a klubbal fotózni. Egy kolleganőjétől hallott a párkapcsolati tanácsadásról, a mediációról, ami nem párterápia, de mégis képes arra, hogy rendbe hozzon egy romba dőlt párkapcsolatot. Így talált meg minket.

Épp időben érkeztek, amikor még nem romlott el jóvátehetetlenül a házasság. Kiderült, hogy nincs nagy baj, csak nagyon rosszul kommunikáltak egymással. Mivel más-más szeretetnyelven  beszéltek,  nem értették meg egymást. Cilinek leginkább arra lett volna szüksége, hogy a férje figyeljen rá, beszélgessen vele, teljes figyelmével forduljon felé. Misi viszont azt szerette volna, hogy a felesége kényeztesse, simogassa, ölelgesse. Mivel ezt nem adták meg egymásnak – sőt, sértettségükben pontosan azt vonták meg egymástól, amire a másiknak leginkább szüksége lett volna – lassacskán ürülni kezdett a szeretettankjuk.

De mint minden nyelv – így a szeretetnyelvek is tanulhatók. Mióta kölcsönösen (!) megtanulták egymás szeretetnyelvét, és még néhány apró kommunikációs „trükköt”, újra álompár lettek, és már a babát tervezgetik.

Ha Te is akarsz segíteni másoknak,

hogy rendbe hozzák a párkapcsolatukat, akkor gyere el Párkapcsolati Tanácsadó képzésünkre, amiről itt tudhatsz meg többet.

Érdeklődöm/jelentkezem

Érdekelnek a szeretetnyelvek?

Ismered a szeretetnyelveket? Itt olvashatsz róluk.

Ismered a saját szeretetnyelvedet/nyelveidet? Hát a párodét? Ha kitöltitek a tesztünket, és beszélgettek róla – már megtettetek egy fontos lépést.

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X