FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Minden rendbe jön, ha megszületik a gyerek?

Gyakori tévhit, ami elsősorban nők körében elterjedt. A fiatalok veszekszenek, sok mindenben nem értenek egyet, de az asszony – és sok esetben unokára vágyó anyja – azt gondolják, elmúlnak a bajok, ha megszületik a gyerek. Még meglepőbb,  de tanácsadói praxisunkban sokszor előforduló jelenség, hogy egy vagy két gyereket nevelő párok is azt gondolják, hogy egy új baba majd mindent megold. Pedig legfeljebb egy időre elfedi a problémákat, amik a fedő alatt tovább erjednek.

Nézzük tehát, mi a valóság! Ha gyermek születik, a párból család lesz. A bővülő családban új szerepek, új feladatok ellátására van szükség, az egész eddigi élet, munkamegosztás átrendeződik. Új – immár családi – szabályok kialakítására van szükség. Ha eddig nem sikerült megegyezni, most miért menne jobban? 

Egy harmonikus kapcsolatot – nagy valószínűséggel – valóban megerősít és gazdagít a gyerek. Ha azonban a pár nem él harmóniában, sokat veszekszenek, akkor a baba érkezése inkább kiélesíti, mint elsimítja a konfliktusokat. Azt pedig egyenesen hatalmas felelőtlenségnek tartjuk, ha egy asszony kimondottan azért szül gyereket, hogy férjét megtartsa. (Mellesleg ez szinte soha nem sikerül – aminek a pici látja legnagyobb kárát.)

Az együttélés, házasság kezdeti szakaszában igen gyakoriak a nézeteltérések, hiszen a párnak – akik néha igen csak különböző családból származnak – meg kell tanulniuk együtt élni, ki kell alakítani a mindkettejük számára legkielégítőbb, legharmonikusabb együttélési formát. Gyereket leginkább akkor érdemes vállalni, ha ezen már túl vagyunk. Bővebben: fiatal pár babával.

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X