FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Párkapcsolati tanácsadó képzés segítő foglalkozásúaknak

 

Párkapcsolati tanácsadó képzés

Miért érdemes elvégezni a képzést?

Ma Magyarországon a házasságok több mint fele válással végződik, és a fennmaradók nagy részéről sem lehet elmondani, hogy felhőtlenül boldogok. Saját terápiás, mediációs és coaching gyakorlatunk azt mutatja, hogy nő az igény a párkapcsolati tanácsadás iránt. Egyre több emberben/párban tudatosul ugyanis, hogy a párkapcsolatuk minősége döntően befolyásolja az életük más területeit, sőt, az egészségüket is. (Épp ezért saját magunknak sem árt, ha birtokában vagyunk annak a tudásnak/képességnek, amellyel saját kapcsolatunkat karbantarthatjuk.) A növekvő igény lehetőséget nyújthat praxisunk kibővítésére, arra, hogy – akár csak másodállásban – új területen próbáljuk ki magunkat, sőt, esetleg pályamódosításra is.

A képzés tematikája

 • Két nem-két világ. Férfi és női különbségek (kommunikáció, „sorskönyv”, szerepek).
 • Miért nincs, mitől lesz? A szingli életforma.
 • Ő az igazi? A párválasztás dilemmái. Összeillés, tévhitek.
 • Szeretet szerviz.  Szeretetnyelvek, nyelvjárások.
 • Párkapcsolat-anamnézis, státusz:  önismeret-társismeret, személyiség-tipológiák.
 • Hogyan/miért lesz a vitából veszekedés?  Konfliktuselemzés, konfliktuskezelés.
 • A hibáztatástól az önfeltárásig.  Kommunikációs zavarok, win-win kommunikáció.
 • Mitől romlik el?  Jellemző párkapcsolati problémák, játszmák.
 • A munkahelyi bombák otthon robbannak!  Stressz-kezelési készségek, technikák.
 • Túlélhető-e a hűtlenség?  Féltékenység, megcsalás.
 • Válságos időszakok – speciális problémák.
 • Mi a gyerek érdeke?  Válni, vagy együtt maradni?
 • Lehet szépen válni?  Mediációs módszerek.

A képzés módszerei

Képzésünk kifejezetten gyakorlat-orientált,  olyan tudást, módszertant nyújtunk a résztvevőknek, amivel átlátják a hozzájuk forduló párok problémáit, és jó eséllyel sikeresen tudnak segíteni azok megoldásában. Mellőzzük a tudományos elméleteket, de rendszerezett gyakorlatias ismereteket adunk a párkapcsolatok működéséről, leggyakoribb problémáiról, és azok megoldási lehetőségeiről.

Természetesen minden segítségre szoruló pár egyedi, ezért nem szolgálhatunk kész megoldásokkal. Azonban teszteket, segédanyagokat bocsátunk hallgatóink rendelkezésére interneten, illetve handoutok formájában – amelyek nagyban megkönnyítik későbbi munkájukat.

A képzés során interaktív előadások, bemutatók, demonstrációk formájában tekintjük át az ismeretanyagot, illetve a használandó módszereket. Ezután saját példák kidolgozására, páros vagy kiscsoportos megbeszélésekre, saját élmény szerzésére alkalmas gyakorlatokra kerül sor.

A párkapcsolati coaching esetében azonban – a speciális tematika miatt – nehezebb csoporttársakkal eljátszott játékokban gyakorlatot szerezni, ezért a kurzus anyagának elsajátításához, begyakorlásához otthoni felkészülés, gyakorlás (esetenként „házi feladat”) is szükséges.

A képzés vizsgával zárul, melynek feltétele egy saját konfliktus elemzése, és 2 tanácsadói ülés jegyzőkönyvének bemutatása, és „megvédése”, illetve tanácsadás-szimuláció. A sikeres vizsgát tett résztvevők párkapcsolati tanácsadó végzettségről kapnak oklevelet.

Kiknek ajánljuk a párkapcsolati tanácsadó képzést?

Úgy gondoljuk, szükséges, hogy a tanácsadó kellő élettapasztalattal, magas fokú ön- és emberismerettel, illetve valamilyen segítő foglalkozásban, humán szolgáltatásban szerzett végzettséggel, gyakorlattal rendelkezzen. Ezért kurzusunkat lehetőleg olyan jelentkezőknek ajánljuk, akik betöltötték 26. életévüket; pszichológus, coach, mediátor, életmód- vagy életvezetési tanácsadó, tréner végzettséggel, vagy más segítő foglalkozásban szerzett hosszabb gyakorlattal rendelkeznek, illetve komoly késztetést éreznek arra, hogy másokon segítsenek.

A kurzus időbeosztása, helyszíne

A kurzus négy alkalommal, alkalmanként 25 órás blokkban kerül megrendezésre 2015. decemberétől, minden hónapban egy-egy hétvégén, pénteken délután, szombaton és vasárnap egész nap. A pénteki kezdést 15.00 órára (vagy igény szerint későbbre) tervezzük, hogy a távolabbról vagy munkából jövő kollégák is megérkezzenek, a szombati és vasárnapi képzés - természetesen ebéd szünettel egész napon át tart.

A hosszúnak tűnő alkalmak azért nem lesznek fárasztók, mert az alkalmazott módszereket - előadást, tréninget, egyéni és csoportos gyakorlatokat - folyamatosan váltogatjuk.

Időpontok és helyszín

Időpontok:    2015. december 4 - 6.
                      2016. január 22 – 24.
                      2016. február 26 – 28.
                      2016. április 1 – 3.

Helyszín:     1054 Budapest, Akadémia u. 11.
                      megközelíthető: metróval, busszal, villamossal

Részvételi díj

Részvételi díj:                                 190.000 Ft
Kedvezményes részvételi díj:      150.000 Ft
A kedvezményt a 2015. november 25-ig jelent
kezők vehetik igénybe. Részletfizetés lehetséges.


Trénerek

 • Dr. Szilágyi Zoltán közgazdász, coach, mediátor, tréner
 • Dr. Valló Ágnes  orvos, mentálhigiénikus, életmódtanácsadó, terapeuta, mediátor

- o -

Kérjük, hogy további információk iránti érdeklődését vagy jelentkezési szándékát az alábbi gomb megnyomásával jelezze, vagy keressen meg bennünket a többi elérhetőségünkön

Érdeklődés/jelentkezés

Mail: medock.medock@gmail.com
Telefon: +36-30-944-4464

A www.medock.hu honlapon, bővebb információ is található a képzésről és rólunk,ahová az oldal tetején,
a Medock gomb megnyomásával lehet eljutni

 

X

Érdeklődés/Jelentkezés

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X