FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Boldogok leszünk?

2 napos tréning induló pároknak, akik kíváncsiak egymásra és közös jövőt terveznek

Hány olyan ismerősötök van – persze nem Ti, csak mások –, akik hónapok óta tervezik az esküvőjüket. Pontosan tudják már a menüt, a különböző helyeken majd megszólaló zenéket. Eltervezték, hogy hány koszorús lány lesz és kik lesznek azok, de fogalmuk sincs arról – mert nem beszélték meg – hogy a leendő párjuk hány gyereket szeretne, vagy szeretne-e egyáltalán.

Egyenként számba véve, alapos érvekkel hosszasan latolgatják, hogy melyik – esetleg nem rajongásig szeretett – rokonukat kell vagy érdemes meghívni az esküvőre. Közben komolyan azt hiszik, hogy majd megbékélnek leendő férjük nagyhangú, nőfaló, focirajongó barátjával (vagy feleségük hisztis, önmagától elragadtatott barátnőjével, aki egy pillanatra sem képes befogni a száját). És egyébként is a partnerük úgyis szakítani fog ezekkel, – a kedvükért, szerelemből, magától – legfeljebb majd kicsit besegítenek ebbe a döntésbe.

Nem fog szakítani, és a „besegítés” a mi viszonyunkat mérgezi majd, nem a „nemszeretem” barátságot. Mint ahogy párunk a miénkkel nem harmonizáló, vagy – és sajnos ez sem ritka – homlokegyenest ellenkező világnézetét sem fogja megváltoztatni a kedvünkért, és a miénktől eltérő bioritmusa sem fog igazodni a miénkhez. Költekezőből sem lesz takarékos, vagy fordítva, és – ami a legrosszabb – számunkra alacsony, vagy terhesen magas libidója sem fog hozzánk idomulni, ha most a szerelem mámorában és az esküvő bűvöletében azt is hisszük, hogy ezek lényegtelen különbségek, hiszen – lám – most sem zavarnak.

Tréningünk alkalmat teremt arra, hogy párotokkal együtt vegyétek szemügyre összeillésetek legfontosabb tényezőit.

 • Ismerjétek meg egymás személyiségét. Tanuljátok meg jól használni a másik személyiségének előnyös oldalait, és tanuljatok meg bánni partneretek „hozott anyagának” kevésbé előnyös vonásaival.
 • Ismerjétek meg a szeretetnyelveket. Fedezzétek fel kölcsönösen, hogy párotok melyik nyelvet/nyelveket beszéli, hogy megértsétek a vallomásait akkor is, ha más nyelven teszi meg azokat.
 • Ismerjétek meg a párkapcsolatokat mérgező elterjedt tévhiteket.
 • A hosszú, boldog párkapcsolat legfontosabb kelléke a jó kommunikáció. Ezzel tudjuk leginkább elkerülni a konfliktusokat, vagy megoldani azokat, ha netán mégis kialakulnak. Erről szól, erre tanít tréningünk utolsó része.

Hisszük, hogy az a szándék, ami életünk leendő társának, közös gyerekeink másik szülőjének megismerésére irányul, nem a bizalmatlanság, hanem a felelősség jele. Különösen akkor, ha „nem kiszűrni” akarjuk az alkalmatlan jelöltet, hanem „összeigazítani” magunkat az eljövendő közös életre.

Tréningünk erre az összeigazításra szolgál

Szemléletet ad az elfogadáshoz, és módszereket tanít a bennetek meglévő összeillési készségek felismerésére és kihasználására, illetve az akaratlan, de személyiségünkből következő konfliktushelyzetek elkerülésére, annak tudomásul vételére, hogy ezekben nincs bántó szándék, és a konfliktusok megoldására.

A tréning tematikája

A szerelem biokémiája

Melyik igaz?

 • „Ellentétek vonzzák egymást” avagy „Hasonló a hasonlónak örül”
 • Személyiségtípusok (temperamentumok) a párkapcsolatokban

Hogyan illünk össze? Milyen előnyök, milyen problémák várhatók két típus találkozásakor?

Az összeillés dimenziói

 1. Közös hullámhossz (mellette korlátok nélkül önmagad lehetsz?)
 2. Gyakorlati dimenzió (mindennapi élet, hétköznapok)
 3. Szexuális dimenzió (a „milyen gyakran”-tól a „monogámiához való viszony”-ig)

Házasságok dimenziói: 0-1-2-3 dimenziós házasság

Szeretetnyelvek

 • Az öt szeretetnyelv
 • Ismerjük fel a sajátunkat és párunkét!
 • Tanuljuk meg egymás nyelvét!

Tévhitek a házasságról, párkapcsolatokról
Nem győz le mindent a szerelem, és azok sem értenek félszavakból, akik szeretik egymást

Kommunikáció/konfliktus

 • Kommunikációs ismeretek, férfi-nő kommunikáció
 • Erőszakmentes kommunikáció
 • Érdek-, és értékkonfliktusok, szerepkonfliktusok
 • Konfliktuskezelési stratégiák, ezek előnyei és hátrányai

Ha érdekel:

Hívj fel minket: +36-30-944-4464

Vagy írj levelet: medock.medock@gmail.com

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X