FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Aphrodité - a kreatív nő

Az istennő

Aphrodité (a rómaiaknál Vénusz) a szépség és szerelem istennője. Aphrodité Uránosz leánya, aki sorra eltüntette gyermekeit, míg végül fia Kronosz lemetszette és a tengerbe hajította nemzőszervét. Aphrodité ott kelt ki a habokból, ahol Uránosz nemzőszerve megtermékenyítette a tengert. Aphrodité szépsége és vonzereje számos istent és halandót rabul ejtett. Mégis Hephaisztoszt, a sánta kovácsistent választotta férjéül, igaz, hogy utóbb számtalanszor megcsalta. Férjétől nem született gyermeke, Árésznak a hadistennek azonban több gyermeket is szült, közülük legismertebb Érosz (a rómaiaknál Ámor) a szárnyas gyermek, aki a szívek közepébe lőtt nyilaival segített anyjának.

Az archetípus

Aphrodité a szerelem, a szenvedély megtestesítője: ő szimbolizálja a szerelem átformáló, alkotásra késztető erejét. Tudnunk kell, hogy nemcsak egy emberbe szerethetünk bele. Erősen vonzódhatunk egy tájhoz, egy tevékenységhez vagy akár egy eszméhez is. Aphrodité elköteleződése teljes és korlátlan, de nem feltétlenül hosszú életű. Aki vagy ami érdekli, annak átmenetileg teljesen odaadja magát, de érdeklődése éppoly hirtelen hűlhet ki, mint ahogyan feltámadt.

Ifjúkora

Aphrodité kislány korában az ujja köré csavarja a felnőtteket. Már pici korában bájos mosolyával, huncut, pillantásaival mindenkit meghódít. Szereti a szép ruhákat, imád szerepelni, élvezi, ha középpontban lehet. Serdülő korában rajong a csillogásért, énekesekért, színészekért rock-zenészekért. Az iskolában a tanulás nem nagyon érdekli. Érdeklődése is csapongó, egyszer az egyik. aztán a másik tantárgyba (és tanárba) "szeret bele". Az iskolát inkább társasági találkozóhelynek tekinti, ott találjuk a színjátszó körben, minden rendezvényen, táncmulatságon, bulin.

Párkapcsolat

Aphrodité nagyon könnyen lesz szerelmes, választásait a szexuális vonzás alapvetően meghatározza. Könnyen, szinte egy pillanat alatt lángra lobban, s a szenvedélyes szerelem minden mást háttérbe szorít. Erotikus varázsa van, amitől a férfiak szexuális öntudata is fokozódik. Akit szeret, annak teljes egészében odaadja magát. A lángolás azonban csak ritkán hosszú életű, gyakran váratlanul, szinte minden ok nélkül ki is hűl. Ha elmúlt a "rózsaszínű köd" nem is érti, hogy mi köze volt a férfihoz. Nehezen marad meg tehát egy monogám házasságban, az is előfordul, hogy házasságok egész sorozatát köti.

Ne gondoljuk, hogy Aphrodité feltétlenül gyönyörű. Könnyen lehet, hogy külseje átlagos, és a többi nő nem is érti sikereinek titkát. Varázsa van, s ez vonzza hozzá a férfiakat. Olyan figyelemmel és érdeklődéssel fordul felé, hogy a férfi délceg daliának, romantikus hősnek érzi magát mellette. Feltétlenül, és teljes elkötelezettséggel hisz a férfiban. Aphrodité tehát "múzsa", inspiráló asszony, aki azzal segíti a férfi céljainak, álmainak megvalósulását, hogy szárnyakat ad neki.

Gyermekével

Aphrodité gyermekeit is szinte "szerelemmel" szereti. Teljes odaadással. gondozza, teljes személyiségével vesz részt játékaiban is. Figyelmével, bizalmával képes felszínre hozni, és kibontakoztatni érzelmeit, képességeit. Ha jelen van. Mert Aphrodité a pillanatnak él. Az egyik percben elkápráztatja a gyermeket, aki úgy érzi, ő a legfontosabb a világon, a másik pillanatban elutazik és bébicsősz gondjaira bízza őt. Ugyancsak Aphrodité az, aki - szíve minden szeretete ellenére - képes elhagyni gyermekeit egy új szerelem kedvéért.

Árnyoldalai

Aphrodité árnyoldalai a kitartás hiányából erednek. Ha megbeszél egy találkozót, közös programot, biztosra vehetjük, hogy komolyan is gondolja. Azonban a pillanat varázsában bármit és bárkit könnyen elfelejt. Ha Aphrodité szerelmes, mindig azt hiszi, hogy megtalálta az "igazit". Ezért hajlamos bármit felrúgni, és követni a szeretett férfit. De a szerelem gyorsan kihűl, a nő ott áll egyedül, és a legtöbbször nincs visszaút. A magáramaradt, öregedő, magányos Aphroditét a depresszió és a pánikbetegség fenyegeti.

Másrészt Aphrodité szerelme akkor bizonyul tartósnak, ha nem, viszonozzák. Ha a férfi megalázza, méltatlanul bánik vele, Aphrodité évekig szenved mellette. Ha pedig olyan férfibe szerelmes, aki észre se veszi, akkor szinte mániákusan mindent megtesz, hogy megszerezze őt. Viszonzatlan szerelme évekre élete középpontjába kerülhet, s ez lehetetlenné tesz minden más kapcsolatot.

A munka világában

Ha Aphrodité a kreatív alkotó munkába szeret bele, akkor teljesen azonosul vele: a munka nem fáradság, hanem gyönyörűség a számára. A művészek, költő- író- festőnők, színésznők között számos Aphroditét találunk. De lehetnek divat- vagy textiltervezők, keramikusok vagy iparművészek is. Máskor különleges kommunikációs képességükből tudnak tőkét kovácsolni. A legkiválóbb riporterek, közülük kerülnek ki, hiszen odafordulásukkal a legtöbbet képesek kihozni bárkiből. Nagyszerűen megállhatják a helyüket tanárként vagy terapeutaként is. Üzletasszonyként felvirágoztathat egy vállalkozást, de csak akkor ha ismeri gyengéit és olyan munkatársakkal veszi körül magát, akik ellensúlyozzák gyengeségeit.

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X