FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Life coaching

„Az emberélet útjának felén, egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz útat nem lelém. Ó, szörnyü elbeszélni mi van ottan, s milyen e sűrü, kúsza, vad vadon: már rágondolva reszketek legottan.” – írja Dante az Isteni színjáték első soraiban. 

Melyikünk ne tanúsíthatná, hogy bizony gyakran jutunk sűrű, kusza, vad vadonba, és milyen nehéz egyedül megtalálni azt a bizonyos igaz utat.

A coaching olyan módszer, ami úgy segít megtalálni a saját „igaz utunkat” úgy, hogy közben nem vagyunk egyedül, hogy támaszkodhatunk coachunk segítségére, miközben a magunk útját keressük. Hiszen a coaching – bár helytelenül életviteli tanácsadásnak is szokták hívni – tulajdonképpen a személyiség innovatív fejlesztési formája, ami éppen ezzel a fejlesztéssel nyújt segítséget problémás élethelyzeteink megoldásához, azáltal, hogy „hozzáfejleszt” a bennünket az addig megoldhatatlannak tűnő helyzethez.

Igénybe vétele minden olyan esetben indokolt tehát, ahol fejlődésre van szükségünk ahhoz, hogy átlendüljünk a problémás helyzeten.

A life coach támogató elismeréssel ösztönöz Téged arra, hogy mozgósítsa belső erőforrásaidat, segít, hogy higgyj saját képességeidben, és főként abban, hogy képes vagy megtalálni a céljaidhoz vezető utat. A life coaching során a fókusz életed bármely területére, akár több területre is irányulhat. A fontos az, hogy a megfogalmazott célok vágyaid, elképzeléseid megvalósulását jelentsék és megelégedettséget hozzanak számodra. A life coach teljes személyiségedet bevonja a coaching folyamatba, amelynek végére – remélhetőleg – sokkal elégedettebb, kiegyensúlyozottabb leszel, hatékonyabban és tudatosabban élheted az életed.

Mikor van/lehet szükség life coachingra?

A leggyakoribb, legtipikusabb helyzetek amelyeknél érdemes coach segítségét igénybe venni, a következők:

 • Ha szeretnéd kihozni magadból a maximumot
 • Ha „belső gátjaid” miatt, nehezen küzdessz meg bizonyos helyzetekkel (különösen akkor, ha ezek visszatérő helyzetek)
 • Ha fontos döntés előtt tisztábban akarod látni saját belső indítékaidat
 • Ha életed "útelágazáshoz" ért, és nem könnyű eldönteni, hogy merre menj
 • Ha a siker felé vezető út túl sok stresszel van kirakva
 • Ha úgy érzed, hogy életed megrekedt, és bizonytalan vagy a céljaidban
 • Ha egy (vagy több) személlyel megoldhatatlannak tűnő konfliktusod van
 • Ha szeretnéd problémádat elfogulatlan külső szem segítségével újragondolni
 • Ha perfekcionizmusod már Számodra is terhes
 • Ha szeretnél mélyebb és tudatosabb önismeretre szert tenni
 • Ha úgy érzed, hogy vannak a személyiségednek fejlesztendő területei

Párkapcsolati coaching

A life-coaching kitüntetett területe a párkapcsolati coaching. Mikor van rá szükség? Ha a kapcsolat megromlott, napirenden vannak a veszekedések, vagy éppenséggel eluralkodik a kapcsolatban a csönd a ki nem mondott, szőnyeg alá söpört konfliktusok miatt.

Ne várjuk meg, míg kiég, elsivárosodik a kapcsolat, forduljunk idejében coachhoz, mediátorhoz! Amíg a kapcsolatnak még van belső tartaléka, amíg még fontosak vagyunk egymásnak. A párkapcsolati coaching segít beindítani a kommunikációt, oldani a félreértéseket, felmelegíteni, újra élettel telíteni a kapcsolatot.

Erről bővebben két helyen is olvashatsz: párkapcsolati mediáció, vagy párkapcsolat

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X