FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

A páros mediáció előnyei

A mediátor legfontosabb jellemzője – szakértelmén kívül – az, hogy független és elfogulatlan, semleges, pártatlan. Egyik félhez sem fűzi semmilyen kapcsolat.

Ez a mediáció kezdetén így is van. Azonban – bármilyen meglepő – a mediátor is ember. Véleménye van, múltja, szimpátiái. Könnyen előfordulhat – és bizony gyakran elő is fordul – hogy egy-egy probléma, helyzet, személy megérinti, és „bevonódik”. A gond az, hogy ezt legtöbbször észre sem veszi.

Ez ellen a legjobb orvosság a páros mediáció – természetesen összeszokott, egymást jól ismerő és összhangban dolgozni tudó pár esetén. A páros mediáció tudja igazán biztosítani a pártatlanságot, elfogulatlanságot. Ugyanis, ha az egyik mediátor bevonódik a problémába, azt a partner észreveszi és kiegyensúlyozza.

Üzleti mediáció esetén nem lényeges szempont a mediátorok neme. Párkapcsolati, válási, családi mediáció esetén azonban az a legjobb, ha egy férfi és egy női mediátor irányítja a folyamatot. Ez biztosítja, hogy az üléseket nem lengi be sem az ösztrogén, sem a tesztoszteron szaga – nincs sem „férfi összefogás”, sem „női szolidaritás”. Így biztosítható legjobban, hogy minkét fél érzései, igényei motivációi eljutnak hozzánk, és részrehajlás nélkül tudjuk kezelni őket.

Ez rendkívül fontos, akkor is, ha egy párkapcsolat, házasság megmentése a cél, és akkor is, ha a kapcsolat menthetetlen, és a válás minél fájdalom-mentesebb lebonyolítása a cél.

Mediátorként, trénerként (és a magánéletben is) összeszokott pár vagyunk. Mediátorként különleges érzékünk és gyakorlatunk van abban, hogyan működjünk együtt, hogyan maradjunk semlegesek, pártatlanok ügyfeleink konfliktusaiban. Hiszen ez a záloga annak, hogy Önök megtalálják az utat egymáshoz, illetve létrehozzák az Önök számára legalkalmasabb, legelfogadhatóbb egyezséget.

Ha úgy érzed, neked is tudnánk segíteni: +36-30-944-4464 - medock.medock@gmail.com

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X