FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Stressz és egészség

Dr. Valló Ágnes mondja legújabb könyvéről:

Több mint 10 éve jelentettük meg szerzőtársammal könyvünk első kiadását Menedzserbetegségek címmel. Reménykedtünk persze a sikerben, de a könyv fogadtatása, a nagyfokú érdeklődés bennünket is meglepett. A könyv hónapokon át az ismeretterjesztő könyvek bestseller listájának előkelő helyein szerepelt.

Több mint 10 év telt el azóta, és a téma semmit sem vesztett jelentőségéből. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint a XXI. században a stressz az egyik legveszélyesebb és leginkább egészségkárosító tényező.

Miért változott a könyv címe? 10 éve úgy gondoltuk, hogy a menedzserek az átlagosnál nagyobb stresszterhelésnek vannak kitéve, ma már tudjuk, hogy a stressz szinte mindenkit fenyeget. Ezért hát a Menedzserbetegségek már nemcsak menedzsereknek szólnak. Reméljük, hogy a második, átdolgozott, bővített kiadást is az elsőhöz hasonló szeretettel és érdeklődéssel fogadják.

Könyvünkben bemutatjuk, hogy a stressz önmagában se nem jó, se nem rossz - magunk „döntjük el”: javunkra fordítjuk-e vagy megbetegszünk tőle. A stressz túlnyomó része nem kívülről les ránk, hanem belülről fakad. Mi tulajdonítunk értelmet, jelentést egy adott helyzetnek, vagyis - végső soron - mi döntjük el, hogyan hat ránk. A stressz elől tehát nem futhatunk el, viszont megtanulhatunk bánni vele, uralkodni felette.

Célunk - az ismeretterjesztésen túl - a minél gyakorlatiasabb megközelítés, az olvasmányosság és szórakoztatás. Számos esetleíráson, életből ellesett történeten keresztül szeretnénk bemutatni a stressz hatásait, a megküzdés lehetőségeit. A hangsúly a megértésen és megelőzésen van: szeretnénk, ha az olvasó ráismerne a saját problémáira is, jobban megértené teste-lelke működéseit.

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X