FEL MENU

Mediáció - Önfejlesztés - Coaching

Szeretet szerviz

A modern nyelvek egyik legszebb szava: a párkapcsolat. Két ember együttműködését, összetartozását, eggyé válását jelenti. Életmód, aminek mikéntjét együtt alakítjuk ki és fogadjuk el, és élettér, amit kölcsönösen rendezünk be és biztosítunk egymásnak.

Mégis mitől lesz jó egy párkapcsolat?

„Dolgozni” akkor kell egy kapcsolaton, ha a két embert egymáshoz sodorta a szenvedély, miközben nem, vagy csak nagyon kevéssé illenek össze. Vannak az életnek olyan területei, dimenziói ahol a hasonlóság, az összeillés nélkülözhetetlen. (Más területeken, pl. a temperamentumok vonatkozásában viszont épp az ellentétes, egymást kiegészítő tulajdonságok teszik működőképessé a kapcsolatot. Ez azonban korántsem problémamentes. Ugyanis gyakran előfordul, hogy pár év után pont az idegesít legjobban a párodban, amiért beleszerettél.)

De összeillő pároknál is előfordul, hogy –  bár kölcsönösen szeretik egymást – , mégsem eléggé boldogok, mert nem értik egymás szeretetnyelvét. Így tünkremehet a kapcsolat, pedig a szeretetnyelvek könnyen tanulhatók.

A párkapcsolatok megromlásának másik leggyakoribb oka kommunikációs probléma, amikor pl. nem tudjuk, nem merjük kifejezni igényeinket, vagy ha mégis, akkor azt sértő, bántó, megszégyenítő módon tesszük. Pedig a nyílt, őszinte, de mégis tapintatos  párkapcsolati  kommunikáció alapelvei könnyen megérthetők, és gyakorlata is tanulható.

Gyakran előfordul, hogy a pár hosszú időn keresztül szőnyeg alá söpri a problémákat. Nem tudják megbeszélni, megoldani a konfliktusokat, hallgatnak, vagy elbeszélnek egymás mellett. Tudnunk kell, hogy a legjobb kapcsolatban is időről időre jelentkeznek problémák, félreértések, érdekellentétek, konfliktusok, amelyeket meg kell tanulni hatékonyan kezelni. Minden egyes jól megoldott konfliktus erősíti a kapcsolatot, stabilabbá, működőképesebbé teszi a házasságot.

Szeretet szerviz

Ne várjátok meg, hogy kapcsolatotok ellaposodjon vagy válságba kerüljön. Keressetek minket, hogy

  • Megnézzétek, tudnátok-e jobban illeszkedni egymáshoz
  • Megtanuljátok egymás szeretetnyelvét
  • Megtanuljátok jobban kommunikálni vágyaitokat, és jobban megérteni egymást
  • Hatékony konfliktus-kezelési módokat tanuljatok.

Hiszen talán nincs is fontosabb az életünkben, mint a párkapcsolat. Tanuljuk meg megbecsülni és megóvni. Bánjunk méltón vele. Nekünk lesz hálás, ha simogatjuk.

X

Érdeklődés/Jelentkezés

*A kód nem érzékeny a kis és nagybetűkre és nem tartalmazhat '0' -át!

Teszt kiértékelése:

X